Головна » 2012 » Січень » 14 » Сьомін: Багато залежатиме від самого Мехмеді. ВІДЕО
14:21
Сьомін: Багато залежатиме від самого Мехмеді. ВІДЕО
Юрій Сьомін
Головний тренер "Динамо" Юрій Сьомін розповів про новачка команди Адміра Мехмеді, а також про перспективи інших молодих футболістів команди.

- Якщо говорити в цілому, то Мехмеді адаптований до європейського футболу, він пройшов молодіжну збірну, де дуже добре зіграв на чемпіонаті Європи, постійно виступав за "Цюріх". Адмір може грати на різних позиціях в атаці. Мехмеді - сучасний футболіст. Це важливо для нас. Зрештою, Адмір, хоч і молодий, але вже має чималий досвід.

Якщо ви стежите за "Динамо", то напевно помітили, які зміни відбуваються в нашій команді. Ми придбали Брауна Ідейє - це досить молодий футболіст, йому лише 22 роки. Те ж саме можна сказати і про інших наших новачків - Лукманов Аруну, Дуду, і ось тепер - Мехмеді. Іншими словами, ми беремо досить багато гравців на перспективу. Хто ще прийде в "Динамо", зараз передбачити складно. Цілком можливо, що Мехмеді виявиться не єдиним нашим придбанням, але навіть якщо нам не вдасться нікого більше взяти, у нас і без цього досить хороша обойма футболістів. Будемо допрацьовувати цей сезон з тими гравцями, які у нас є. На мій погляд, вони досить кваліфіковані для того, щоб вирішувати поставлені перед командою завдання.

- Не так давно ви сказали, що "Динамо" шукає потужного форварда. Але ні Мехмеді, ні Ідейє під таку класифікацію не підходять. Чи означає це, що "Динамо" відмовилося від ідеї придбати центрфорварда силового плану?

- Насамперед, я не зовсім згоден з вашим твердженням. На роль такого потужного форварда досить непогано підходить Ідейє. Мехмеді ж - різноплановий нападаючий, він може грати як на вістрі, так і з глибини. Якщо судити по тих матчах, що ми дивилися, то найчастіше Адмір діє як другий нападник. При цьому в деяких поєдинках він і взагалі грав крайнім півзахисником.

Але ми ніколи нікого не прив'язували до якоїсь певної позиції. І не збираємося цього робити надалі. Повторюся, Мехмеді - гравець різноплановий, і багато що залежатиме від ситуації. Його завдання - проявити себе на будь-якій позиції.

Тепер що стосується потужного форварда. Ну а що це означає - "потужний форвард"? Якщо нападник рухливий, він нам може підійти. А якщо він не є рухливим, то він нам ніяк не підійде. Знайдемо рухливого габаритного форварда - добре, а ні - значить, немає. От і все.

- Останнім часом "Динамо" набуває футболістів із Західної Європи. Це означає, що така нинішня орієнтація вектора селекції клубу?

- Гравці з Європи більше адаптовані до наших умов. Але ми стежимо за футболістами і в Бразилії, і в Африці. Однак, повторюся, на мій погляд, футболісти, які пограли в Європі, більш адаптовані до чемпіонату України.

- Не всі новачки "Динамо" пробиваються в "основу". Наприклад, Аруна і Дуду залишаються в числі так званих перспективних футболістів. Мехмеді ви бачите як гравця основного складу, або, враховуючи його вік, він опиниться в компанії з Аруною і Дуду?

- Як і всіх інших гравців, ми розглядаємо Мехмеді як виконавця основного складу. Але що таке "основний склад"? Наприклад, наприкінці минулого року у нас в лазареті було 7-8 провідних гравців. Ті, хто замість них виходили на поле, - це основні футболісти?

- Але ви ж не будете сперечатися, що Дуду практично не грав за першу команду?

- Згоден, що він провів мало матчів. Що стосується Мехмеді, то дуже багато буде залежати від нього самого, від того, як він проведе тренувальні збори. Адже жоден гравець не може почути від тренера щось таке: "Ось це твоє місце на полі, і воно закріплене саме за тобою навічно". Такого не буває! Ми беремо футболіста для того, щоб він грав вирішальну роль в наших матчах. Як у цьому плані складеться ситуація, багато в чому залежить від самого гравця.

Категорія: "ФУТБОЛ" | Переглядів: 523 | Додав: slipknot | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Категорії розділу

"ФУТБОЛ" [521]
Україна Ліга чемпіонів Англія Іспанія Італія Німеччина Ліга Європи
"БАСКЕТБОЛ" [80]
Россия, НБА, Евролига, | Еврокубок | Италия, Испания, Франция
"АВТО-МОТО" [114]
Формула-1, Ралли, WTCC, MotoGP, | IRC, GP2, 24 часа Ле Мана, Дакар, Супербайк,
"ТЕНІС" [56]
ATP, WTA, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open, Кубок Федерации, Кубок Дэвиса
"ХОКЕЙ" [89]
КХЛ, НХЛ, Евротур, Швеция, Германия, Франция
"ЗИМНІ ВИДИ" [40]
Биатлон, Лыжные гонки, Горные лыжи, Прыжки с трамплина, Лыжное двоеборье, Фигурное катание, Конькобежный спорт, Бобслей, Скелетон, Сани
"ІНШІ ВИДИ" [94]
Велоспорт,Водные, Волейбол,Гандбол, Гимнастика,Зимние, Игровые,Легкая атлетика, Олимпизм, Силовые,Футзал, Шахматы,Экстрим,Бокс,ММА

Наше опитування

Заслужил ли Аякс чемпионство?
Всього відповідей: 2

Яндекс карта

YOU TUBE

Погода RP5.UA

Сегодня материалов нет.

Picasa

EUROSPORT FOOTBALL

EUROSPORT F1

Пошук

Погода SINOPTIK.UA

GISMETEO.UA

Календар празників

Спортивные праздники Спортивные турниры и соревнования Праздники Украины

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Мені подобається

Like Facebook

Twitter пошук

Коментарі

[12.04.2011]["ФУТБОЛ"]
Анонс матчів вівторка 1/4 фіналу Ліги чемпіонів. (1)
[12.04.2011]["ФУТБОЛ"]
П’ять гравців "Реалу" під загрозою дискваліфікації (2)
[13.04.2011]["ФУТБОЛ"]
Вілья: Тепер на нас чекає "Реал" (3)
[13.04.2011]["ФУТБОЛ"]
Гвардіола: Луческу - вічний! (1)
[13.04.2011]["ФУТБОЛ"]
Збірна України займає 35 місце у світі (2)

ISPORT

BIGBORD

EUROSPORT TENIS